dijous, 16 de juny del 2016

Les rambles

Divendres 10 vam quedar a les 8.00h el meu grup i jo a la casa de la Monica per poder agafar el metro a la parada de Can Serra (línia 1).
Quan vam arribar vam sortir en mig de la plaça Catalunya. després vam caminar fins el principi de les rambles. Allí estaven el nostres companys esperant a tothom els que anàvem arribant.

 Comencem el crèdit!!

 La paraula rambla és un terme d'origen àrab (rambla) que expressa la idea bàsica d'areny o sorral. Segons la definició de diccionari la paraula rambla te dos significats:
El primer seria "llit de riu o de torrent cobert d'arena o de pedres procedents de les avingudes".
I el segon era "camí o carrer destinat a passeig, generalment obert damunt un antic llit de riu o de torrent.
La relació que tenen és que  tenen es que la que les rambles semblen un riu que baixa fins el port i la gent fa el paper de l'aigua del riu.

 La rambla te diferents trams que la divideixen fins a colom:
Primer hi ha el tram de Canaletes. Es diu així per que hi han les fonts de canaletes. Seguidament hi estava el tram dels estudis, el nom be perquè era on es trobava abans el antic estudi general. El tercer tram te el nom de Sant Josep, també denominada la rambla de les flors. Seguidament té lloc el tros dels caputxins, també se la denomina rambla del centra. I per últim rambla de Santa Monica.
La rambla es tant llarga que arribà a mesurar 1,2km de llargada.
A la rambla també hi han unes persones que es diuen figures humanes ya el que es dediquen es a espantar a la gent que va passejant per la rambla.

 Si tornem una mica enrere trobarem el tros de rambla que té el nom de "rambla de canaletes". Allí estan les fonts de canaletes que la dita diu, que si tu veus de la font tornaràs a visitar Barcelona. També el Barca te la costum de que quan tenen una victòria, anar-la a celebrar allí.



Preguntes 10-13:

MACBA: Al sortir del MACBA hi havia com una església. El que em va cridar l’atenció va ser les seves afores, era molt brut i feia molta pudor en canvi la part del museu no.    




CCCB:El que em va cridar l’atenció de la CCCB, va ser que estaba envoltada per l’antic edifici de la casa de la Caritat que tindrà més de 100 anys.


Justament davant de la CCCB hi había una universitat de Filosofía,geografía  i història,on vam entrar per informar-nos de les universitats publiques i privades que hi ha a Barcelona.


Les universitats PUBLIQUES de Barcelona són:
Universitat de Barcelona
Universitat autonoma de Barcelona
Universitat Roure i Virigili
Universitat Pompeu fabra
Universitat Menendez Pelayo
Universitat politecnica de Catalunya


Les universitats PRIVADES  de Catalunya:
Geneva Busniess School



Universitat Ramon Llull




Universitat Internacional de Catalunya
Universitat de VIC
Universitat Abat Oliba  
Business School
Esc. de Alta Dirección y Administración
Fundación
Escola Superior de Disseny
Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme    


L’edifici de davanr de la universitat es diu Casa de la Caritat que va ser un centre de beneficiència actiu a Barcelona entre 1802 i 1956.


Les tres institucons del carrer del Carme nº47 són;
Biblioteca de Catalunya
Institut d’estudis Catalans
Real academia de medicina


L’esglèsia Betlem pertany a l’estil arquitectonic Barroc,va ser destruida en 1936,pero guarda el seu estil i la seva preciosa façana i l’ordre religiós d’aquesta esglèsia es servir als pobres (Bethlemitas)


Portaferrisa





Després vam anar al Palau de Virreina,  va ser construït  al 1772 i es va acabar al 1777.
Una mica mes abaix està el mercat de la Boqueria.  Són molts carrers coberts. En una paradeta hi ha una beguda molt coneguda que es diu  biberó, es un tipus de cerveza.
Al mig de les rambles hi ha una obra de ceràmica  que  rep el nom de Pla de l’Os.
A continuació està el Liceu, es un teatre d’òpera. Es va inaugurar el 4 d'abril de 1847, tot i que la seva història comença el 1837. Va ser, pel seu aforament, el teatre d'òpera més gran d'Europa durant els seus primers cent anys.
Es caracteritza per un passat accidentat, del qual en repetides ocasions ha ressorgit. Des de la seva inauguració i durant gairebé un segle, el Liceu va ser, a més de la primera sala d'òpera de Catalunya i Espanya, el punt de referència, de confluència i d'expansió de la vida artística, social i política de Barcelona. Va ser el termòmetre de les seves etapes d'esplendor, de desenvolupament, de decadència i de les seves inquietuds. Després, a partir de la tercera dècada del segle XX, el Liceu va anar perdent la seva directa relació amb els alts i baixos de la vida social per assumir una hegemonia més determinadament artística i musical.


Mes abaix està la Plaça Reial, en ella  els fanals van ser dissenyats per Antoni Gaudí.
IMG_20160615_112727 (1).JPG
 Després baixem fins a la plaça reial (figura de Colom assenyalant a Amèrica). Abans d’arribar trobarem l’edifici de les drassanes.

Les drassanes per si no sabeu que es una instal·lació on es reparen i es construeixen vaixells. Són dels finals del segle XVI, tenen un estil gòtic. Des del 1936 és la seu del Museu Marítim de Barcelona.


Als peus de colom si reflexioneu una mica no senyala a Amèrica. Es diu que inicialment es va dir que el dit assenyalava a Amèrica, però aquesta afirmació va crear polèmica ja que Amèrica està situada en sentit contrari a on assenyala el dit.
Van sorgir llavors tres corrents d'opinió: la primera, afirma que la intenció del seu autor era que Colom assenyalava cap a Amèrica, però que el públic no hauria entès que el dit hagués assenyalat cap a la Rambla; la segona, afirma que l'estàtua no assenyala a Amèrica, sinó el camí cap a Amèrica per mar, que és la ruta que va fer Colom i la tercera opinió és que l'estàtua no assenyala la ruta cap a Amèrica sinó cap a Gènova, la seva presumpta ciutat natal.

 Al port de Barcelona te unes embarcacions molt conegudes que son les tant conegudes “GOLONDRINES”



Aquí s'acaba la nostra aventura per les Rambles de Barcelona!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada